Preskoči na vsebino


60. rojstni dan župnika msgr. Lojzeta Milharčiča

Drevo posajeno v takšno ali drugačno zemljo, rastoče v najrazličnejših okoljih in okoliščinah, se z leti, če je dovolj vstrajno razraste in klub brazgotinam, ki mu jih prizadenejo močne poletne nevihte, neusmiljena julijska pripeka , ostra jesenska in spomladanska slana, kljubuje in kot dozorelo razproste svoje veje, da se pod njimi čovek spočije, pomiri in napolni z energijo, ki ga krepi.

Drevo je simbol življenja, radoživosti kljubovanja in modrosti in kot tako bi lahko, z manjšimi ali večjimi popravki, odražalo vsakega izmed nas.

In res je g. Lojze, da se ob vas človek počuti radoživ, da se ob vaših pridigah človek pomri, da so besede iz vaših ust velikokrat modre, da ste potrpežljivi in iskrano kritični in da so vaše roke kot razprostirajoče drevesne veje, ki sprejmejo vsakogar, da se počuti varen in sprejet.

Ob vašem osebnem prazniku želimo biti tudi mi iskreni in osebni. Želimo vam predvsem zdravja, ki poganja življenje naprej,mnogo prijetnih trenutkov v družbi domačih in prijateljev, zadovoljstva v vaši službi ter čim več štortno rekreativnih podvigov.

Z vami se veselimo in izrekamo v imenu vseh župljank in župljanov iskreno voščilo.

Lokacija:
Print Friendly and PDF