Preskoči na vsebino


Udeležba pri verskih obredih v času varovanja pred okužbo v Ajdovščini

Svete maše

V času prepovedi, to je od 20. oktobra 2020  do preklica  v Ajdovščini ne bo svetih maš.

Odprtje cerkve

Cerkev bo odprta za osebno molitev med tednom vsak dan  od 8. do 18. ure in vsako nedeljo od 11. do 18.ure.

Prejem svetega obhajila

Vsi, ki boste spremljali prenos svete maše preko medijev (TV, radio…) in čutite, da ste pripravljeni za prejem svetega obhajila in si prejema želite, ste lepo povabljeni vsako nedeljo v cerkev, kjer boste lahko prejeli sveto obhajilo. Možnost bo ob 11. uri, takoj potem, ko boste zaključili spremljanje svete maše po medijih. Zato v cerkvi tudi ne bo nobenega obhajilnega obreda. Prihajate v cerkev ob upoštevanju medosebne razdalje dveh metrov. Ob prihodu in odhodu si razkužite roke, nosite zaščitno masko. V kolikor boste morali nekaj trenutkov čakati pred cerkvijo za vstop, tudi zunaj ohranjajte medsebojno razdaljo (ne čakajte v gruči).

Sveta spoved

Za sveto spoved bom na razpolago vsak petek od 16. do 17. ure. Letos za vse svete ne bom vabil tujega spovednika, da ga ne izpostavljam okužbam.

Kdor želi sveto spoved izven tega termina, naj se mi najavi po telefonu (na SMS sporočila žal ne morem odgovarjati).

Blagoslov grobov

Ob prazniku Vseh svetih lahko grobove svojih dragih z blagoslovljeno vodo  blagoslovite sami. Voda je na voljo v cerkvi. Sam bom molitev za rajne na pokopališču opravil zasebno.

 

Večerno zvonjenje in molitev za zdravje

Vsak večer ob 18 uri se bo oglasil zvon, ki nas bom povabil, da se združimo v molitvi za zdravje v času epidemije. Zmolite molitev (na voljo je na listkih v cerkvi, kjer jo lahko vzamete), in nato zmolite Oča naš,  Zdrava Marija in Slava Očetu.

------

Povabilo glede verouka

Veroučenci naj, kot smo dogovorjeni, vsak teden ob sodelovanju staršev predelajo po eno veroučno snov in izdelajo predpisano domačo nalogo. Ko spet pridemo skupaj, bomo pregledali.

Velik pomen ima v tem času tudi skupna molitev: vsaj nekaj družinske molitve vsak dan nas bo ohranjalo v duhovni kondiciji in povezanosti z Bogom, ki jo v tem času še kako potrebujemo. 

Lokacija:
Print Friendly and PDF