Preskoči na vsebino


Vizitacija in birma

V mesecu maju je letos pri nas birma, v soboto, 18. maja ob 10 uri. Pred tem bo škofova vizitacija, ki jo bo v petek, 10. maja opravil generalni vikar msgr. Slavko Rebec. Prav tako bo generalni vikar podel zakrament svete birme 27 birmancem (21 iz Ajdovščine in 6 z Ustij).

Škofova vizitacija se v župniji zgodi vsake štiri leta. Podlaga za pogovor škofa oz. njegovega namestnika (v tem primeru generalnega vikarja) z župnikom  je vizitacijsko poročilo, ki ga predhodno sestavi župnik in pošlje vizitatorju. Poleg pogovora z župnikom vizitator pregleda poslovanje pisarne, si ogleda cerkvene stavbe in ostalo imovino ter pokopališče.  Sreča se tudi z verniki pri maši in posebej s člani Župnijskega pastoralnega in gospodarskega sveta.

Poseben poudarek je namenjen srečanju z birmanci. Vizitator se želi srečati z vsakim birmancem in njegovo družino (zlasti straši)posebej, v petnajstminutnem pogovoru. Te pogovore bo opravil na dan vizitacije,  v petek med 15. in 18. uro ter naslednji dan, v soboto med 17. in 20. uro. Z vsemi se bo srečal v Ajdovščini.

Lokacija:
Print Friendly and PDF