Preskoči na vsebino


Teden molitve za edinost kristjanov 2019

Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel! (5Mz 16,20)

Kristjani po vsem svetu se vsako leto zbirajo k molitvi za rast edinosti med njimi. Živimo v svetu, v katerem korupcija, pohlep in krivice povzročajo neenakost in delitve. Svet je razdeljen, naša molitev pa je skupna in zato močna. Posamezni kristjani in krščanske skupnosti pa smo kdaj pa kdaj tudi udeleženi pri krivicah, čeprav smo poklicani, da enodušno pričujemo za pravičnost in postanemo orodje Kristusove milosti, ki ozdravlja razdeljeni svet.

Teden molitve za edinost kristjanov 2019 so pripravili kristjani iz Indonezije. Indonezija je znana kot država z največjim deležem muslimanskega prebivalstva na svetu. Od 265 milijonov prebivalcev je 86% muslimanov, 10% pa je kristjanov. Prebivalstvo je razdeljeno na 1340 narodnostnih skupin in preko 740 jezikov. Ob vsej pisanosti narodnosti, jezikov in ver so skozi dolga stoletja živeli v izjemnem sožitju in po načelih solidarnosti. Ta harmonija pa danes žal postaja vse bolj krhka, razrašča se korupcija in medsebojna tekmovalnost.

Zato razumemo njihovo pobudo za letošnji teden edinosti, izraženo v geslu: prizadevaj si za pravičnost. Vsi jo potrebujemo.

Lokacija:
Print Friendly and PDF