Preskoči na vsebino


Misijon 2019

V župnijah Šturje in Ajdovščina (skupaj z Ustji) bo v postu 2019 potekal misijon. Imel bo nekoliko drugačno obliko kot je v navadi. Ne bo potekal 10. zaporednih dni, ampak 5. zaporednih vikendov. Čeprav bodo govori pri mašah namenjeni vsem, pa bomo ob posameznih vikendih dali poudarek na srečanju posameznih skupin: kot prvi bodo nagovorjeni otroci in mladi, v drugem vikendu (ob prazniku sv. Jožefa) očetje in možje, ob tretjem vikendu in materinskem prazniku žene in matere. V četrtem vikendu bomo povabljeni k obhajanju zakramenta sprave, v petem vikendu pa sklepna srečanja. Vmes bodo nagovorjeni tudi bolniki, molitvene skupine, zakonci… Dogovori z voditelji misijona potekajo.

Pomembno je, da se vsi zavemo priprave, zato je pred nami misijonsko leto, ki ga začenjamo z letošnjih adventom. Duhovniki vas vabimo, da postane molitev v misijonskem letu domača v vsakem domu. Vsebinsko molitev pove, kaj je misijonsko leto: prenova duhovnega življenja. Ker ravno sovpadata začetek adventa in začetek priprave na misijon, se najprej vprašam, kje sem kot kristjan, da bom od tam naprej gradil, ali kot pravi molitev: 'da Te bodo tisti, ki Te ljubijo, še bolj ljubili in da se bodo tisti, ki so se oddaljili, zopet približali Tebi'. Zato smo vsi povabljeni, da vstopimo v misijonsko leto in nekaj naredimo na sebi. Ob molitvi za uspeh misijona se bomo spomnili, da smo vsi poklicani k prenovi osebnega in občestvenega krščanskega življenja. Skupaj bomo v cerkvi molitev za uspeh misijona molili ob nedeljah ob koncu svete maše.

Duhovniki misijonsko leto izročamo Božjemu blagoslovu in v ta namen molimo za vse župljane. Natisnjeno molitev vzemite v cerkvi pri verskem tisku in jo vzemite domov. Ponudite jo tudi sosedom in prijateljem.

Lokacija:
Print Friendly and PDF