Preskoči na vsebino


Veroučno leto 1017/18

~ Veroučno leto pričnemo v ponedeljek, 4. septembra po urniku. K prvi uri verouka prinesite spričevala, v katera so se starši podpisali.

~ Veroučne pripomočke kot prejšnja leta nabavite sami (Knjigarna Zvonček). Učbenike si lahko izposodite pri učencih iz prejšnjih let, delovni zvezek pa je seveda nov. Liturgični zvezek veroučenci dobijo pri verouku. Prispevek je enak lanskemu: 5€ za zvezek in listke, če kakšen evro ostane, ga bomo namenili ogrevanju učilnice. Tudi letos ponavljam, da je liturgični zvezek obvezen. Nekateri starši še kar iz leta v leto nasprotujejo, pa najbrž ne zaradi zvezkov, ampak zaradi odklanjanja nedeljske maše! Ali v šoli starši določate, katere pripomočke bodo uporabljali vaši otroci? Za pripravo na zakramente obhajila in birme mnogi starši mislijo, da je pogoj obisk verouka. Ne! Obvezna je udeležba pri nedeljski maši!

~ Katehetska nedelja bo 10. septembra. Pri maši sodelujejo veroučenci. Veroučenci s seboj prinesite šolske torbe k blagoslovu. Na praznik Marijinega rojstva, 8. septembra otroci prinesite k maši eno rožico (en cvet), da jo boste podarili Mariji za rojstni dan.

~ Objavljena sta urnika verouka za župnijo Ajdovščina in župnijo Ustje.

Lokacija:
Print Friendly and PDF