Preskoči na vsebino


Zahvalna nedelja

Zahvalna nedelja nas vsako leto spomni na pomembno krepost hvaležnosti. Hvaležnost je ena najplemenitejših drž tako v odnosu do Boga kot do ljudi.

Ob zahvalni nedelji so moji izrazi hvaležnosti namenjeni vsem, ki na različne načine skrbite za našo župnijo: liturgičnim in katehetskim sodelavcem, sodelavcem pri skrbi za gospodarske zadeve; vsem, ki po soseskah skrbite za čistočo in urejenost cerkve in drugih prostorov. Navadno se nam zdi samoumevno, da je cerkev čista in urejena, ko vstopimo vanjo. Vendar za vsem tem stojijo ljudje, ki so za to poskrbeli. Spodbujam, da se te skupine po soseskah okrepijo in se po svojih močeh pridružite še drugi.

Hvala vsem ki podpirate župnijo z nedeljsko miloščino in drugimi darovi. Brez določenih materialnih sredstev župnija ne more delovati. Tu so redni stroški, dajatve, ki jih oddajamo škofiji za razne potrebe škofije in vesoljne Cerkve. Potrebo je skrbeti za vzdrževanje objektov in vsaj minimalna obnovitvena dela.

Prav tako hvala vsem, ki z darovi podpirate župnika. Duhovniki se pač preživljamo z darovi vernikov; to je od darov za maše in namenskih darov, ki jim rečemo bira. Bog plačaj vsem, ki na ta način pokažete, da duhovnikovo delo cenite.

Lokacija:
Print Friendly and PDF